Nikdy si nemyslete, že...

5. 10. 2018 21:48

... vás děti nemůžou překvapit. Předpokládala jsem, že když mám doma tři kousky, že nad každým překvápkem už možná jen tak nevzrušeně povytáhnu obočí, ale opak je pravdou.

Náš malý Štěpíno je koumes a poťouchlý opičák a říká to o sobě sám: "Mami, já Těpa mimino u-u-a-a!"

Vhledem k tomu, že se mírně nachladil, tak jsme tento týden většinou absolvovali tak maximálně cestu do obchodu a zpátky, jinak jsme byli doma. A on se, chlapec, nudil. A vymýšlel.

Jezdil doma na motorce, naučil se skákat snožmo, vařil se mnou a vyrovnával do řady odřezky při vaření (systematik po tatínkovi). Neustále jsme museli kreslit dopravní prostředky a stroje, takže už obstojně umím bagr, traktor s vlečkou plnou hnoje ( i s mouchama), autobus, mašinku a nespočet dalších věcí, které jsem holkám nikdy kreslit nemusela. A hlavně se umí geniálně schovávat. Ve svých dvou letech umí hrát na schovku líp než obě starší ségry dohromady. 

Na moje: "Haló, Štěpo, kde jsi?" se neozve absolutně nic, takže furt hledám jak blázen a nacházím ho ve skříni, v jiné skříni, absolutně nehybného pod peřinou, ale i jen tak dřepícího mezi hračkama, a to byste nevěřili, jak je to dokonalá schovávačka, když se vůbec nehýbete.

Jenže dneska to všechno překonal. Nesu si takhle do ložnice nějaké vyprané prádlo a jen tak hodím koutkem oka po Štěpovi: "Štěpouchu, nematlej mi to zrcadlo." Štěpánek se potutelně uchichtne a pokračuje v činnosti. Chvíli ho nechám, ale pak se na něj pozorně zadívám a téměř mě dostane, když si uvědomím, odkud ten patlavý materiál loví.

Z nosu!

"Štěpouchu, ne! Soplem ne!"

Běžím k němu a nedokážu se ovládnout, musím se smát. Než dokvačím, za hlasitého řehotu ještě vydatně zašťourá, rozmázne po zrcadle a odhodlaně poplácá.

Ty čuně!

Ale ta radost z dobře vykonané lotroviny se mu zračí v očích. 

Samozřejmě teď velmi bedlivě hlídám všechny jeho činnosti, protože jeden nikdy neví.

P.S.: Protože jsem nechtěla použít slovo sopel, tak jsem gůglila, jak to říct lépe. Lépe to říct nejde, tak jsem použila, co jsem použila, ale kdybyste to náhodou někdy potřebovali, jistý web mi to i vyskloňoval:

5. pád (oslovujeme, voláme) SOPLE!

 

Zobrazeno 860×

Komentáře

Farmy

Úplně se v té fotce vidím - jak jsem kdysi "uklízel" popel do uhlí :-)

Ferenc

Sopel :D napsat hlen by působilo divně... ale též jsem sebmusel zamyslet.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz