UNITEDění

26. 8. 2018 21:23

Vsetín, to pro mě vždycky bylo - a teď se omlouvám všem vsetíňákům - místo, kde zdechl pes. Teď už vím, že to tak úplně není, ale zas na druhou stranu všude zdechají psi, takže i ve Vsetíně se to jistojistě párkrát stalo... Ale to jsem se dostala zase někam, kam jsem nechtěla...

Každopádně jsem díky své výhře, kterážto mě donutila zúčastnit se UNITEDu osobně, zažila téměř po dvaceti letech opojnou atmosféru opravdu velkého křesťanského festivalu. Je hrozné, když si uvědomíte, že už můžete říkat, že něco bylo před dvaceti lety a vy si to živě pamatujete! 

Na UNITEDu se sešly různé generace lidí, ale záplava mladých ve věkovém rozmezí 15-25 let už mi lehce naznačovala, že se vymykám. Neměla jsem odpovídající délku šortek, ani crop top - to už po mně vážně nechtějte, a taky jsem nedisponovala batůžkem, či pytlíčkem na tělocvik - teda my jsme ho před těmi dvaceti lety k tomu používali. 

Bylo ale milé, že jsem postupně potkávala ex-žáky z naší školy, kteří se mě ani moc nestranili. S každým takovým setkáním se mi scvrkával žaludek, protože jsem si uvědomovala, že při předávání cen mě všichni uvidí. Předpokládala jsem zcela správně, že netuší o mém nepatrném blogování, a jejich reakce, když jsem je potkávala v sobotu, byly obvykle: "Jé, paňčelko, my jsme vůbec nechápali. Vy jako něco píšete?"

Musím přiznat, že pátek pro mě byl opravdu krušný. Celé odpoledne se mi svíral žaludek, chtěla jsem si dát langoš, klobásu, nebo tu pizzu, na kterou se stávaly ty ukrutánské řady, ale nebylo kam. Místo žaludku lískový oříšek, stažené hrdlo a tak. 

Můj plán byl, že obejdu něco málo z programu, takže jsem to udělala a vypadalo to asi takhle: jedny chvály, druhé chvály, třetí chvály... mám je ráda, ale byla jsem už lehce uchválená, do toho ta nervozita, takže jsem se vždycky do muziky a zpěvu vžila jen na nepatrnou chviličku. Vlastně jsem věděla jen to, že mám 20:35 být v backstage hlavního podia, což mi na klidu nepřidávalo. Ještě k tomu jsem tam byla sama, tak jsem se o svůj stres s nikým nemohla rozdělit. Už mě dokonce napadlo, že tam uchvátím do spárů nějakého bezbranného účastníka a vypovím mu svůj stresující příběh, naštěstí jsem to neudělala, protože ten by teď tady na signálech šířil, že jsem úplně šílená ženská a ať si na mě dáte bacha, nebo něco v tom duchu.

Na druhou stranu jsem ale byla zvědavá na všechny ty lidi, které znám jen z profilovek. Na jordannu, se kterou jsem komunikovala prozatím jen přes zprávy, na ostatní výherce, což mi teda nevyšlo, na Kollenku a katusi, které jsem plánovala překontrolovat na workshopu.

A teď se to ve mně bilo, až to vyvrcholilo tím, že jsem zažívala stav podobný infarktu, kdy jsem si říkala, že se snad složím. Tak nervózní jsem nebyla ani u státnic. Když jsem přišla do backstage, tak o mě nikdo nevěděl. Haha, přesně to jsem čekala. Říkala jsem si nejdřív, že jsem to asi zmastila, že jsem jinde a jindy, což by se mi klidně stát mohlo. Ale nakonec to dobře dopadlo a já jsem se seznámila s prvními novými lidmi, zjistila, že kromě hlaviček na profilovkách mají i tělo a končetiny. Těmi končetinami (obvykle horními) jsem si s nimi potřásla a najednou jsem byla v klidu. Už se něco dělo, já jsem vystoupala na podium, davy jsem naštěstí moc neviděla, protože jsem byla náhle osvícena... reflektory. A pak to na mě jordanna vybalila, že jsem uspěla u uživatelů i odborné poroty. To mi totiž nikdo předem neřekl, prý abych byla překvapená. Tak jsem taky byla.

A druhý den ještě workshop, kde jsem zjistila, že @katusi a @Kollenka jsou moje krevní skupina. Jediné, co já narozdíl od nich nezvládám, je fotografování. Tudíž nemám žádnou fotku, kterou bych sem plácla, ale jestli chcete vidět, jak to zhruba vypadalo, tak věřte, že ofocená jsem ze všech stran všemožnými lidmi.

Tímto se omlouvám všem, kterým piju krev, protože jestli se na signálech objeví jen půlka těch fotek, tak budou mít slušné osypky. 

 

 

 

Zobrazeno 1310×

Komentáře

Katusi

Haha, ty hlavičky na profilovkách fakt sedí. Asi nejvíc mě šokoval @PetrST, kterého jsem podle profilovky odhadovala na blonďáčka metr šedesát a on je zatím o hlavu a více vyšší než já.

paluška

@Katusi Přesně! Já taky :-)

Libor Bláha

Souhlas, profilovka @PetrSt hrozně klame, též jsem se při prvním setkání dost divil. :D

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz