Tornádový jev

20. 6. 2018 21:10
Rubrika: Paluška a radosti | Štítky: děti , počasí , tornádo , radost

Onehdá jsem si přečetla na internetu, že horka s sebou přinesou i možnosti tornádových jevů. Při pohledu z okna mě každou chvilku napadalo, jestli támhle nefrčí tornádo, nebo jestli jiný flek by nemohl být onen zmiňovaný jev. Jsem od přírody panikářka a každou takovou informaci musím chvilku vstřebávat, než usoudím, že situace není tak horká. 

Ten den se mi pod nohy nějak víc pletl náš junior. Neustále mě potřeboval, neustále se dotazoval. A vzhledem k tomu, že to byl jeden z těch dní, kdy venku hlavně prší, nemohl se vyběhat venku. A to byl kámen úrazu. Naštěstí déšť je taky zajímavá věc, a tak sledoval přes okno ten slejvák. Jenže na parapetu jsou kytky, a ty podle něj potřebují přesadit. Takže se vlastně žádná úleva nekonala. Musela jsem stát a držet toho našeho už dost těžkého chlapa, aby mi na parapetu nezačal zahradničit.

Pak jsem dostala spásný nápad. No jasně! Jediné okno v našem domě, kde nemá Štěpa možnost přesazovat kytky, je v koupelně. Postavila jsem ho na židličku k oknu a on sledoval ty proudy z nebe a radostně křičel: "Óda, óda!" (Voda, voda.)

Já jsem se tak mohla zase ponořit do svých obav a přemýšlela jsem o tom, které místo v našem domě by bylo bezpečným úkrytem, kdyby se náhodou ty tornádové jevy objevily tady u nás na kopečku. Najednou si uvědomuju, že neslyším žádný hluk a pohyb, žádný křik. Jen takové občasné jemňoučké ťukání o dlažbu. Každá matka ví, že teď není čas váhat.

Vystřelila jsem jak raketa a hartusím už zdáli.

V koupelně stojí to naše neviňátko stále na svém místě a strká prst do otevřeného pleťového mléka.

"Mami, tama bum!" oznamuje a já rychle vyhodnocuju situaci.

Většina z mých třiceti párů náušnic se skrývá v útrobách lahvičky. Na zemi se nachází zbytek, který prostě měl to štěstí, že upadl.

Rozstříhávám flašku, péruju dítě, nadávám si do různých zvířat, která jsou v tom však zcela nevinně. Hlavně, že máš vymyšlený úkryt před tornádem, mámo.

Nedá se nic dělat, sprchuju všechny náušnice a opatlaného synka a říkám si, že to nejnevyzpytatelnější tornádo mám stejně přímo v baráku a bezpečný úkryt před ním prostě neexistuje.

 

 

Zobrazeno 2900×

Komentáře

Eliška88

Jé, my máme doma taky tornádo, vlastně spíš pořádnou vichřici:-).

Tessi

My máme torpédo a turbomyš ?

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz