Homeopatické etudy

19. 1. 2017 11:34

Není lehké být maminkou miminka. Ani ne tak před sebou, před Bohem (který stejně všechno ví a nic před ním neutajím), ale spíš před naším okolím. Otcové mají většinou spíš ty živitelské starosti a na nás matky se všude hrne spousta informací a teď to zpracujte.

Když se narodila naše Eliška, museli jsme vybrat dětského lékaře. Protože bydlíme na vesnici, tak jsme mohli vybírat ze dvou lékařek, aby to nebylo příliš daleko. A už mnohokrát se mi osvědčilo, že co se týče vzdálenosti, je dobré mít pro dítě lékaře blízko. Vybrali jsme doktorku, která je zároveň homaopatka. Přiznávám, že tehdy jsem neměla ponětí o homeopaticích a o tom, jak se na takovou praxi dívá církev. Spíš jsem si říkala, že bude nakloněna nějakým alternativám. Moje úvahy byly správné a nebýt těch nešťastných homeopatik, mohla bych být s paní doktorkou moc spokojená. Postupně mi to začalo vadit, ale druhá lékařka má zas špatně organizovanou ordinaci. S dítětem můžete v kašlající čekárně strávit i hodiny a s tím se mi těžko smiřuje. Možná by mi jinak seděla víc, ale ty doktorky jsou prostě každá v něčem extremistka.

No a teď, co s tím. Tak homeopatika pro svoje děti odmítám a ta, která se k nám nedopatřením dostala, ta jsou už dávno někde v prachu. 

Ono se při hovoru v čekárně s jinými maminkami nedá dlouhosáhle vysvětlovat, že je to otázka mého přesvědčení a že jsou homeopatika zlo. Když to jejich dětem pomáhá, tak se těžko chápe nějaký přesah.

Dnes jsem byla s naším nejmladším na očkování.

Dotaz sestřičky: "Dala jste homeopatika?"

"Ne. Já je nedávám."

Ztuhlý úsměv sestřičky. Profesionální přístup sestřičky. Ale cítila jsem to jako, že nechci dobro pro své dítě. Právě, že chci!!

V čekárně v hovoru s jinou maminkou dotaz: "Dáváte thuyu?"

"Ne," a pár slůvek o tom, jak to jako každý nějak jinak vidí.

Pořád ten pocit, že bych měla založit nějaké antihomeo lobby.

To je vám taková úleva, když na vaše ne ohledně homeopatik někdo řekne: "Ty jsi vlastně křesťan, že?" A dál vás neprudí.

Sice jste ve škatuli antihomeokřesťan, ale aspoň jednou z tisíce to nemusíte vysvětlovat.

 

 

Zobrazeno 5344×

Komentáře

BBB1

Já bych se toho fakt nebál. Je to prostě voda, vyrábí se to jako voda a podle všech seriózních studií to má přesně stejné negativní i pozitivní zdravotní účinky jako voda. Nebo jako kyvadlo kombinované se zaříkáváním...

BBB1

Tenhle článek je myslím velmi věcně napsaný.
http://www.vira.cz/otazky/Homeopatie-logicke-rozpory.html
Jen musím opravit předchozí tvrzení, že se jedná o vodu. Některé přípravky očividně obsahují také ethanol a případně další látky (které ovšem nemají vliv na princip léčty).

Zobrazit 116 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz