Stůj, hyeno!

17. 12. 2016 20:21
Rubrika: Paluška a radosti | Štítky: vánoce , Santa Claus , děti

Jsem nepoučitelná. Zase jsem Advent plánovala a zase mi to nevyšlo. Že já tam nikdy nezapracuju možnost, že bude některé z dětí nemocné. Jako by to bylo poprvé. To se mi pak všechny mé aktivity týkající se na tajňačku vyrobených dárků dost zproblematizují, protože, nevím jak u vás, ale u nás nosí dárky Ježíšek.

Eliška nebyla celý týden ve škole a pro takovou šprťousku to bylo utrpení. Denně si dodělávala něco v učebnicích, dopisovala písanku, a aby aspoň chvilku vydržela v posteli, musela jsem jí povolit slabikář, načež jsem zpoza dveří poslouchala, jak nahlas předčítá: "Máma má tátu. Táta má mámu..." Díky tomu, že dva dny jsem měla doma i Venďu, přehrkali jsme i několik pohádek a filmů, a že je to všude plné Santa Clause, tak jsme se dostali i k vysvětlování, kde že to tenhle obtloustlý strejda naděluje. 

Včera už byla Elis konečně bez teploty, a tak jsem holky nechala trošku poblbnout. Přece jen jsem ale neustále opakovala, ať neběhají. Jenže ony, inspirovány tím vánočním televizním programem, zapřáhly Vendu do saní. Vypadalo to asi takhle: Vepředu Venda, opásaná modrým Eliščiným páskem od županu, za ní v závěsu Éla svírajíc ty modré otěže. 

Neustále jsem zdůrazňovala, ať neběhají, tak to Eli s křikem brzdila, protože to neběhání platilo hlavně pro ni.

Najednou slyším: "Stůj, hyeno. Hyeno stůj!"

Oprskla jsem desku stolu a propukla v řehot. "Co?" ptám se, "Venda je hyena?"

"No," odpovídá Éla nechápajíc můj údiv.

"A ty jsi co? Santa Claus?"

"No. Nebo teda ne," opravuje se naše intelektuálka. "Já jsem Santa Klaunová. Jsem přece holka." Oprskávám stůl znovu a protahuju: "Ahá. A Venda ale asi nebude hyena. Santa Klaunová bude mít spíš soby."

"Ahá," propuká v řehot i Eliška, které už pomalu dochází, čím tak pobavila.

Santa Klaunová dál prohání zvířenu po obýváku a já se věnuji Štěpánkovi. Stále se ale ozývá: "Hyeno, doprava, hyeno, pomalu!"

Nechápavě se k tomu spřežení otáčím a Eliška nečeká a vysvětluje. "Mami, ona je můj oblíbený sob a jmenuje se Hyena."

Prskanec tentokrát schytá Štěpánek a rozkřičí se. Miluju svoje děti!!!

Tak Vám přeji požehnané svátky a nebojte se. U nás nemá Santa Claus šanci, my máme Ježíška. Ale možná, kdyby toho měl Ježíšek moc, tak by za něj nějakou štaci mohla vzít třeba Santa Klaunová se svými hyenami...

 

 

Zobrazeno 1825×

Komentáře

An09

:D krasne..

ajinka

Nádhera:-D

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz