Jak je to s tím mozkem

18. 8. 2016 18:00

Nedávno, ještě když jsem nosila těhotenský břich, jsem si někde přečetla, že prý těhotné ženy mají fyziologicky menší mozek, čímž je potlačena jejich rozumová složka a vyzdvižena jejich složka pudová. Zkrátka proto, aby to byly ty správné ochranářky svých čerstvě narozených ratolestí. O kvalitě článku nebudu spekulovat, nijak zvlášť jsem se tím dále nezabývala. Vzala jsem ho jen jako alibi pro moji nenápadně se snižující inteligenci. Záhy jsem ale svůj mozek vyzkoušela...

Musela jsem totiž do města něco zařídit a taky jsem byla okolnostmi donucena vydat se tam autobusem a s kočárkem. Věděla jsem, že musím splnit tři základní body.

1) Počítat s nečekaným (dítě se pozvrací nebo hodí do plíny něco zajímavého těsně před odchodem - stalo se)

2) Obléct se a vypadat jako člověk ( stalo se, ale...)

3) Stihnout autobus!

Stalo se! Všechno jsem zvládla. Ochotní lidé mi pomohli do autobusu. Já se usmívala, protože už pěkně dlouho jsem nejela autobusem s dítětem, jemuž jsem nemusela pořád odpovídat na všetečné otázky. Štěpán chrupkal a moje jediná práce byla jistit kočárek. Napsala jsem manželovi hrdou sms, jak jsem šikovná a že jsem všechno zvládla, že mě může očekávat na místě srazu.

Jak si tak sedím, sleduju otravnou mouchu, poupravím si tričko.... Tričko?! Kam mi zmizela voda u výstřihu?! Ježkovy zraky, já jsem si to triko dala obráceně! Takže voda mi vlaje za krkem jak Supermanovi pláštěnka. Hlavně, že ses vracela pro náušnice, Marie.

Rozhlédnu se kolem. Kdybych seděla vzadu, udělám šup šup a triko je správně, ale takhle s kočárkem uprostřed busu... No, to jsi borka, žes o své šikovnosti napsala muži, ten se pobaví, až tě uvidí. Ještě si pogratuluju, že jsem si neučesala culík a můj zákrční fáborek je alespoň částečně kryt mým divokým hárem. Zbytek cesty se tvářím nenápadně a vlastně i krotím smích, protože si sama před sebou připadám směšně, jako chlubílek. Když mě vidí můj choť, tak věcně říká: "Hlavně, že ho nemáš naruby."

A tím mi dává najevo, že není povrchní a že si mě stejně vzal pro můj sexy, i když teď trochu menší, mozek.

 

Zobrazeno 1688×

Komentáře

zuzankie

Prostě za emoce můžou nabité částice. Toť nejstručnější shrnutí fyziky naší třídy z gymplu, pak jsme to začali používat na všechno. Na to, když se někdo pohádal (prostě za to mohly nabité částice) apod. :-)

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz