Jakoženávod na manželství

16. 5. 2015 18:29

Původně jsem napsala takový moralizující článek jak vystřižený z internetového portálu pro ženy. Ležel mi tady v rozepsaných článcích a já si ho pak čtu a upřímně se směju. Cos to napsala, osobo? Tohle má jako inteligentní člověk vážně číst? Mažu článek a nechávám reprezentativní vzorek pro vás, abyste věděli, jaké rady jsem ze svého manželství vylouhovala pro poučení manželských noviců. Nejsou na hlavu. Ale kdybych měla napsat vše, co jsem vlastně za dobu své vdanosti poznala, tak nestačí jeden, ale ani deset článků. Každý den je plný drobností, které vás pořád školí a dávají zabrat. Tak tedy:

  • Chtějte milovat druhého, i když vrčí a špatně se vyspal. I když má náladu, že byste ho políbili nohou na zadek. 

  • Nechejte manželovi či manželce volný čas pro sebe a stejně tak si dopřejte hezký čas jen spolu, a to i když přijdou děti.

  • Mějte se vzájemně v úctě a neberte nic jako samozřejmost. Kávu může jednou uvařit ten a jindy onen. Oceňte, co druhý udělal pro váš domov, pro vaše pohodlí, pro vaši radost. Stálo ho to úsilí a myslel při tom na to, jak vás potěší. A poděkovat či poprosit učíme už malé děti.

  • Pro ženy!!! V době, kdy přijdou děti, nezapomeňte, že manžel je hlavně manžel a nejen otec. A vy nejste jen matka, ale hlavně MANŽELKA. Je to lehké radit, ale těžší udělat. A je to dřina. Já jsem se moc snažila a manželovi to nebylo dost, ale věděl, že dělám, co můžu. Ony ty děti trochu poporostou a bude to krapet jiné, takže zachovat klid.

  • Občas si zopakujte svatební slib, abyste si uvědomili, co jste slíbili, a že to má velkou váhu. Zjistěte co je pro vás ve vztahu důležité a toho se držte. Nenechejte druhého strádat.

Každý z těchto bodů se dá ještě rozdělit na dalších deset podbodů a ten na dalších deset.... a ještě se k těmhle bodům dá přidat nesčetně dalších hlavních bodů, stejným způsobem dělitelných, jako ty hlavní body předchozí.

Vždycky je co objevovat a učit se. Zvlášť, když je žena praštěná a neschopná (ale o tom už byl napsán jiný článek), máte o zábavu postaráno.

A já vám říkám, že miluju svého muže, i když na mě tento týden už dvakrát zavrčel. Vážím si toho, že kvůli mé pohybové indispozici, přichází o svůj volný čas a i o ten čas se mnou. Teď ještě víc poznává, že je nejen otec, ale i manžel, protože se navíc stará i o mě a mé zhmožděné krční obratle. A nejspíš si intenzivně opakuje svatební slib, protože se mnou nese to dobré i zlé statečně a bez kňourání.

Přeju všem, kteří do manželství skáčou po hlavě, i těm, kteří o tom až příliš přemýšlí, ať jim to prostě prachobyčejně funguje. Protože není, co bych mohla přát víc.

Zobrazeno 1339×

Komentáře

Jenda

Díky, moc se mi líbí: "V době, kdy přijdou děti, nezapomeňte, že manžel je hlavně manžel a nejen otec. A vy nejste jen matka, ale hlavně MANŽELKA."

Toto je podle me hodne dulezite si uvedomovat...

IrenaT

Krásný článek:-).

paluška

Jenda: To je hlavně ověřeno životem :-)

An09

nádherný,děkuju!!!

Chtějte milovat druhého, i když vrčí a špatně se vyspal. I když má náladu, že byste ho políbili nohou na zadek.

pecka!

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz