Ono to pokušení přijde

13. 6. 2014 18:00

Když jsme se s mým manželem brali, byli jsme možná v mnoha ohledech naivní. Nepochybovala jsem ale, že je to ten správný člověk, jenže jsem se dobře znala, abych věděla, že mám ráda společnost, a to hlavně mužskou. Ženských mám za dobu studií dost :-). Nemám doma žádného žárlivce a i já si dávám pozor, abych nebyla za stíhačku a nenáháněla ho, kde je a s kým.

Vždycky, když mé oko padlo se zalíbením na jiného muže, než na toho mého, přemýšlela jsem proč. Co má ten jiný tak zajímavého, že mně odtahuje oči i mysl od toho, který mi stojí po boku v dobrém i zlém. Dospěla jsem k názoru, že je prostě jen nový, neokoukaný a fešák. Vždycky vypadá stejně. Vysoký, prošedivělý, většinou hezoun, a buď je v montérkách nebo v pěkném autě. :-)

Jenže tohle mám doma, dlouhána, kterému šedivěly vlasy už, když jsme spolu začali chodit. Je čím dál šedivější a říká, že je to ze mně. Dobře vypadá v montérkách i obleku a pěkné auto má(me) taky. 

To pokušení přijde aspoň jednou a pak je už jen na nás, jestli poslechneme toho rohatého, který pošťuchuje a říká: "Běž, utíkej, ten je lepší." Nebo ho zaženeme a poděkujeme Bohu za to, že máme, koho máme, a že i na ostatní zbylo dost hezkých prošedivělých dlouhánů. 

 

Jak si to tak po sobě čtu, ani slovo o charakteru, o věcech, které jsou opravdu důležité. Jen samý vzhled, materiálno...

A tak malá tečka na závěr: Když jsme se kdysi s mojí maminkou bavily o tom, jak má každá ženská nějaký typ, který u mužů preferuje, tak jsem strašně přemýšlela, jak to mám já. Nakonec jsme spolu daly dohromady, že se mi líbí vysocí kluci, sportovci, nejlíp dlouhovlasí, nebo aspoň s pořádně divokou kšticí. Pak jsme taky přidaly nějaké ty povahové vlastnosti a u těch jsme měly co probírat (aby byl ohleduplný, rozvážný, ale rozhodný, měl rád děti, měl rád mě, byl společenský, dobře vycházel s lidmi... atd...atd.). Když jsme debatu ukončily, maminka se na mě usmála a řekla: "Když bude takový, tak vlastně nevadí, že je malý, tlustý a plešatý." A já jí dávám za pravdu. Howgh!

Zobrazeno 1734×

Komentáře

Jenda

krasny, Marusko, diky;)!

Gillette

mě zase přijde, že co jsem vdaná, vidím všude spoustu chlapů, který jsou děsně skvělý. dřív mi jich přišlo míň. možná teď už nekoukám na to, jestli jsou zdaleka, mladý nebo svobodný .-D

Pavel Husák (yetti)

Já co su ženaté, su rád, jak sem vebral

Jenda

Tak bud rad, ptz: "Ono to pokušení přijde" ;)))

Pavel Husák (yetti)

To přeci nevylučuje možnost, že už i bylo či přijde. ;)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz