Dokonalost sama

29. 11. 2013 9:59

Před chvílí jsem se na sebe dívala do zrcadla. Vlasy na všechny strany, protože by už potřebovaly kadeřnický zásah, a unavený výraz v obličeji. Ale jiskra v oku by tam byla. Okamžitě mi vytanuly na mysli ty rodinky, které vypadají tak dokonale, až tomu nemůžete uvěřit. Jdou v neděli vzorně včas do kostela, což jim opravdu závidím, a vypadají jako ze škatulky. Otec rodiny, který za svobodna byl trošku strašák do zelí, teď kráčí vedle elegantní manželky jako dokonalý elegán a jejich elegantně roztomilé děti cupitají vzorně vedle nich.

Taky bych si to někdy ráda vyzkoušela, žel, nejsem prostě v tomto směru dokonalá. A v ostatních směrech to není výrazně lepší. 

Často ale přemýšlím, kolik těch věcí, které tady na naší kulaťoučké Zemi řešíme, je opravdu důležitých. Jestli ona touha o pozemskou dokonalost není příliš blízko marnivosti a jestli přílišné oceňování vlastních schopností nejde ruku v ruce s pýchou. Radši se vždycky zhluboka nadechnu a proplesknu se, abych se vzpamatovala. Co na tom, že můj účes už je krapet demodé... I když mě někdy zamrzí, že nevypadáme takhle z té vnější stránky, přece jen budu radši, když se nám i v budoucnu bude více dařit stoupat do vyššího levelu spíš v té duchovní oblasti. 

Na to, jestli jsem chodila pravidelně ke kadeřníkovi a na kosmetiku, se mě svatý Petr u brány nebeské asi ptát nebude.

Zobrazeno 2147×

Komentáře

kacarovi3

To by ses divila!Krása ženského těla je Boží dar a ty o něj máš dobře pečovat.Ten dar není jen pro tebe ale také pro partnera.Muži se rádi koukají na krásné ženy a když se na muže pěkně usmějí,celý svět je pro něj o mnoho krásnější.

paluška

S tim souhlasim, ale stejne si myslim, ze jsou dulezitejsi veci na svete :-)

Ferenc

@paluška: Souhlasím slovy Malého prince: "Co je důležité je očím neviditelné."

Smiling-Lucie

Dnes ve čtení v kostele, sice už nevím kdo byl autor, ale pochopila jsem z něj, že my bychom se neměli nějak vyzívavě oblékat, moc malovat, ani ověšovat šperkama, ale že bychom měli klást důraz na duši. Myslím že čistá duše je důležitější než účes od kadeřníka :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz