Systém dle palačinek

30. 10. 2013 23:30

Kdo mně zná, určitě by potvrdil, že nejsem systematik. Ať se snažím, jak se snažím, vždycky mají moje děti rozházené hračky, i když je skládám za pomoci pravítka a úhloměru. Nemám ten dar, ať se snažím sebevíc. Obdivuji tudíž všechny, kdo tohle umí a s úplnou samozřejmostí rovnají v restauraci ubrusy, přeskládávají párátka a rovnají příbory, aby to bylo precizně a systematicky. Doma bych však takového člověka mít nemohla, neboť bychom se zbláznili oba.

Došlo mi to včera, když jsem dělala své rodině k večeři pár palačinek. Umíchala jsem těsto (všeho jsem dala přiměřeně) a za vydatné pomoci svých ratolestí smažila jednu křivou palačinku za druhou. Chvilkama to lehce hořelo, pak se to i s dírami popatlalo marmeládou a za velkého jásotu a ohmatávání širokého okolí opatlanýma ručkama snědlo. Nikdo nic nenamítal, nikdo ode mě nečekal víc. Jak jsem se tak dívala na tu hroudu palačinek na talířku, zastyděla jsem se. Jedna rozcupovaná visela z jedné strany talíře, druhá nerozcupovaná byla lehce přeložená, další pokrčená to zakrývala. No trapas! A naskočil mi obrázek, jak moje dítka pomáhala babičce (mé tchyni) se stejnou činností. Její úhledný komínek stejně velkých a tlustých palačinek se mohl tomu mému zoufalému pokusu jen vysmát.

Tvrdím, že podle palačinek poznáš systematika, není-li to tak a jste-li si tím jisti, povzbuďte mě a zadoufám, že i já se jednou budu moci pyšnit systémem.

Tudíž otázka na tělo: Jak vypadá váš komínek palačinek? :-)

Zobrazeno 704×

Komentáře

VeronikaN

Takovou intimnost jako můj komínek palačinek bych raději nesdílela..;) Jsem ráda, když jsou alespoň některé z nich jedlé, větší ambice nemám :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz